Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 12:06 - Из показанията на третия брат
Автор: raders Категория: Изкуство   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.10.2009 21:32


В края на краищата тази ябълка се оказа обикновена червива киселица, а що се отнася

до ламята, направо си вкарах таралеж в гащите. Отправена бе жалба в съда от разни природозащитници, щото я изкараха някакъв изчезващ вид вписана в червената книга и иди обяснявай, че ти е нарушено правото на собственост, съгласно конституцията. Веднага след това бях арестуван и предаден на съд да отговарям по едно много тежко обвинение убийство на представител от изчезващ вид, доколкото китайските дракони не са от същото семейство влечуги вероятно останки от късния мезозой. Прокурорът беше бесен и настояваше за тежко наказание:

- Значи на практика е погубен един български дракон твърдеше той това сериозно би разклатило равновесието в природата, още повече, че вероятно се касае за екземпляр от последните представители на този вид, срещащ се по нашите места.

- Но това не беше никакъв дракон възразявам аз то си беше обикновена ламя съвсем българска от онези, с които бабичките плашат внуците си.

- Подсъдими, седни! крясва съдията После ще ти бъде дадена думата.

- Представям „corpus delicti” продължава прокурорът което безспорно потвърждава вината на обвиняемия същият този трети брат най-обикновен нехранимайко, който вероломно напада в полунощ клетото животно и всичко това за една нищо и никаква ябълка. Златна била. Вятър работа…

- По принцип е така обяснявам аз загрижено касае се за находка от сорта „Златна превъзходна”.

- Подсъдими, нямаш думата крясва отново съдията ще се принудя да ти наложа допълнително наказание за неуважение на съда. Продължете!

- В действителност, задачата ми е относително лесна – продължава прокурорът извършителят е заловен, когато е преминавал към долната земя и на всичко отгоре е карал с превишена скорост; разполагаме с разпечатка от протокола на КАТ.

- Подсъдими, вярно ли е всичко това поглежда ме строго съдията? – Впрочем, къде е защитата, защо нямаш адвокат?

- Не намирам причини да ползвам подобна услуга възразявам аз ситуацията е достатъчно елементарна и бих могъл in jure да се справя сам, доколкото схващам мотивите на обвинението. Касае се за едно нищо и никакво влечуго.

- Остави квалификациите за съда! Признаваш ли, че ти си извършителят на деянието?

- Възнамерявам да приложа habeas corus – уведомявам аз. Не може току така да бъде нарушавана частната ми собственост res corpurales и res mobiles в нарушение член 17 /3/ от конституцията на република България, за да бъде обвиняван защищаващият се.

- Какво си търсил на долната земя?

- Според информацията, с която разполагах, ябълките са били транспортирани контрабандно в тази посока и се оказа действително така. Там едни a young girl си играеха с тях, а най-малката дори се опита да ме сваля. Самотна била…

- Достатъчно! По какъв начин е била умъртвена ламята?

- Било е особено мъчително, господин съдия заяжда се отново прокурорът според медицинската експертиза, животното е било насилвано. Не издържало на гаврата и починало.

-  Тоест, как така насилвано? Сексуално ли?

-   Не може да се каже точно така, но е приложено особено жестоко средство.

-   Какво значи това? Не е стреляно с автомат Калашников, не е употребено хладно оръжие, не е тровено; обяснете какво имате предвид!

-   Касае са за по-изтънчено издевателство...

-   Вероятно е заставяно да попълва данъчни декларации, да гледа „Дързост и красота”, да целува портрета на Ахмед Доган, да се снима с министъра на вътрешните дела...

-   Именно. Приложени са подобни инквизиции, но потърпевшият екземпляр се оказал издръжлив...

-   Чакай да отгатна: вероятно е заставян да слуша проповедите на отец Николай...

-   Чак до там не се е стигнало но...

-   Продължавай! Какво но?..

-   След като не успял да сломи духа на клетото животно, злодеят пуснал запис с рецитали от  съвременната б.г. естрада по съвременни текстове. Това се оказало фатално.

-    Така ли!? Сега те размазах, копеле тъпо! Значи, признавам обвиняемия за виновен, съгласно член 127 т.3 от закона  за прилагане на морален тормоз в особено тежка форма. Виновният се осъжда на творческа изолация с принудително изучаване на б.г. поезия от лит. сайтовете и се задължава да пише както позитивни коментари, така и музика по текстовете. Присъдата не подлежи на обжалване...

 

Р

 



Тагове:   брат,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: raders
Категория: Поезия
Прочетен: 929311
Постинги: 372
Коментари: 1154
Гласове: 4076
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930